Anne Hering

Nederland

workshop


Introductie workshop Zhineng Qigong


Anne Hering beoefent sinds 1999 Zhineng Qigong.
Sinds september 2008 geeft zij de opleiding tot Qigong-leraar aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai. Ook heeft zij twee Qigong boeken geschreven (Kracht en rust uit het verre Oosten & Zhineng Qigong voor dagelijks gebruik).
Het grootste deel van haar opleiding heeft zij in China genoten waar ze aan trainingen van leraren uit het Huaxia Centrum van dr. Pang Ming heeft deelgenomen.

Over de workshop

Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Zhineng Qigong. Dat aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken: Het lichaam met rustige bewegingen ontspannen en losmaken, de geest tot rust brengen en vitaal en energiek in het leven staan, dat zijn de effecten van Zhineng Qigong. Deze Chinese gezondheidsoefeningen kunnen door iedereen in relatief korte tijd geleerd en beoefend worden.

Inhoud van deze introductie:

  • Hoe bereid ik lichaam en geest voor op het werken met Qi?
  • Hoe gebruik ik het Qi-veld als ritueel om mijn eigen Qi-reserves te conserveren?
  • Hoe activeer ik de uitwisseling van in- en externe Qi om lichaam en geest gezond te houden?

Tijdens deze introductie ga je leren hoe belangrijk het is om lichaam en geest voor te bereiden op het werken met Qi. Je leert hoe je bewust met het Qi-veld werkt om je eigen energiereserve te conserveren en om je te verbinden met de grote voedingsbronnen van de natuur. Je voelt hoe fijn het is om goed geaard te zijn en hoe je met behulp van de krachtbronnen hemel en aarde ‘moeiteloos’ kunt staan en bewegen. Je leert makkelijke bewegingen om lichaam en geest te ontspannen en te voeden.