Wilke Aukes

Wilke Aukes

Nederland

Workshop


 “Voeding loopt als een rode draad met veel passie door mijn leven. Het is een feest om iedere dag weer iets eenvoudigs en lekkers op tafel te zetten in harmonie met de 5 elementen.”


Wilke Aukes is gespecialiseerd in Chinese en Westerse Kruiden, Voedingsleer en Acupunctuur. In de jaren 70 toen de bewustwording voor voeding actueel werd, deed ze volop mee. Al jong eigenaar van een natuurvoedingswinkel en leraar van vegetarische en macrobiotische kooklessen, ontwikkelde ze zich verder in 5 elementen voeding, rekening houdend met ieders persoonlijke behoefte, de seizoenen en de omgeving.

About the workshop:

Mensen uit China weten zo goed welke voeding iemand nodig heeft bij aan aantal externe en interne pathogenen, zoals bij hitte, koude, boosheid, piekeren, enzovoort,

Het doel voor deze workshop is:

  • Proeven en beleven: welke smaak spreekt jou aan? Wat voor type ben jij? In hoeverre is deze smaak goed voor jou?
  • Vertrouwd raken met smaken en voeding die persoonlijk welzijn kunnen beïnvloeden.
  • Welke smaken, zuur, bitter, zoet, scherp, zout volgens de 5 elementen, zijn passend voor bepaalde syndromen, rekening houdend met de seizoenen en omgeving.

Het belooft een hele interessante workshop te worden voor iedereen die meer wil weten over 5 elementen voeding of al met voedingsleer bezig is.